



Information Pack

BEC EnviroSeries Conference – 21 November 2014

Connectivity and Sustainable Urban Transportation: Strategies and Solutions

Background

Business Environment Council Limited 商界環保協會有限公司 ("BEC"), is an independent, non-profit membership organisation established by the business sector in 1992. Staged twice a year the EnviroSeries is BEC's flagship conference that aims to provide a cross-sector forum to discuss and address key issues related to Hong Kong's environmental sustainability. BEC EnviroSeries has a proven track record of success in bringing together like-minded leaders to exchange industry knowledge and showcase leading best practice.

Overview

Date: 21 November, 2014 (Friday)

Time : 9:30am to 5:00pm

Venue: JW Marriott Hong Kong

Hong Kong is facing increasing challenges in attaining sustainable urban planning, as we must deal with issues ranging from population growth and aging, demand for housing, land supply, traffic congestion to waste management and air pollution. How to provide and support efficient infrastructure and services for a large population with limited space, under a range of environmental and sustainability considerations? What makes Hong Kong a livable city? Urban connectivity and low carbon transportation can provide some good solutions.

In this Conference, BEC will bring together industry experts, policy makers, business leaders and academics to discuss this topic, review the current situation, and explore strategies and solutions that are beneficial to businesses and the general public.







BEC EnviroSeries Conference Rundown (21 November 2014)		
9:00	Reception and registration	

Welcome and Opening Remarks

9:30	Opening Remarks
(15 mins)	- Hon. Frankie YICK, BEC Board Director; Director, Wharf Limited; Member of the
()	Legislative Council, HKSAR (Functional Constituency – Transport)

Keynote Presentation

9:45 (15 mins)	Group Photo and Souvenir Presentation (Government Official and Sponsors)
10:00	Group Photo and Souvenir Presentation (Speakers)
(15 mins)	
10:15	Transport Policies to Ensure Connectivity and Sustainability : a Government
(15 mins)	Perspective
	- Mr. Joseph LAI, JP, Permanent Secretary for Transport and Housing (Transport), HKSAR

Connectivity for Urban Sustainable Development

10:30	Sustainable Urban Connectivity Design and Development
(15 mins)	- Dr. L.K. CHAN, Director, Hong Kong Architecture Centre; Founder, arQstudio Ltd;
	Former Design and Project Director, Hysan Development Co. Ltd
	Networking Tea-break 10:45 – 11:00
11:00	Creating Win-win via Bus Network Restructuring
(15 mins)	- Mr. Evan AUYANG, Deputy Managing Director, The Kowloon Motor Bus
	Company (1933) Limited
11:15	Planning for Pedestrian Mobility and Connectivity - Access for Public
(15 mins)	Transport
	- Ir. Albert YUEN, Planning Manager, MTR
11:30	Panel Discussion on Urban Connectivity - How does "Connectivity" improve
(60 mins)	and maintain Hong Kong's competitiveness among Asian cities?
	Moderator: Mr Hendrik ROSENTHAL, Director - Policy Research & ESG Advisory,
	BEC
	Panellists:
	- Dr. L.K. CHAN, Director, Hong Kong Architecture Centre; Founder, arQstudio Ltd;
	Former Design and Project Director, Hysan Development Co. Ltd
	- Dr. Peter Cookson SMITH, President, Hong Kong Institute of Urban Design
	- Mr. Albert YUEN, Planning Manager, MTR
	- Dr. Mee Kam NG, Professor, Department of Geography and Resource
	Management, The Chinese University of Hong Kong
	- Mr Tom CALLAHAN, Lead Managing Consultant, ICF
	Networking Luncheon 12:45 – 14:00
13:30	Hong Kong Case - "Walkable" Kowloon East
(15 mins)	- Ms. Brenda AU, Head of Energizing Kowloon East Office, Development Bureau, HKSAR





Sustainable Urban Transportation

14:15	Group Photo and Souvenir Presentation
(15 mins)	
14:30	Government Measures to Promote Wider Use of Bio Diesel
(15 mins)	- Mr. Hon Meng WONG, Assistant Director (Waste Reduction and Recycling),
	Environmental Protection Department, HKSAR
14:45	Biofuel and Renewable Energy: the EU Policy Perspective
(15 mins)	- Mr. Alessandro PAOLICCHI, Head of Trade Section, European Union Office to
	Hong Kong and Macao
15:00	Renewable Fuels – Demand Side and the Business Case
(15 mins)	- Mr. Jeff OVENS, Biofuel Manager, Cathay Pacific Airways Limited
15:15	Sustainable Biofuel Development – Sourcing and Supply
(15 mins)	- Ms. Michelle MORTON, Global Biofuels Sustainability Manager, Shell
	Networking Tea-break 15:30 – 15:45
15:45	Low Carbon Transportation – Latest Technologies, Challenges and Solutions
(15 mins)	- Mr. Christophe MELINETTE, Vice President of Corporate Strategy, Schneider Electric
16:00	Panel Discussion on Low Carbon Transportation and Renewable Fuels
(60 mins)	Moderator: Mr. Mike KILBURN, Senior Manager, Environment, Airport Authority
,	Hong Kong
	Panellists:
	- Mr. Alessandro PAOLICCHI, Head of Trade Section, European Union Office to
	Hong Kong and Macao
	- Mr. Jeff OVENS, Biofuel Manager, Cathay Pacific Airways Limited
	- Ms. Michelle MORTON, Global Biofuels Sustainability Manager, Shell
	- Ir. Roberto VAZQUEZ, Acting CEO, ASB Biodiesel (Hong Kong) Ltd
	- Mr. Christophe MELINETTE, Vice President of Corporate Strategy, Schneider
	Electric
	- Mrs. Shirlee ALGIRE, Group Sustainability & CSR Manager, Gammon
	Construction Limited
17:00	Closing Remarks
17:00	Closing Remarks Ms. Agnes LI
17:00	

For additional information, please contact:

Mr Timothy Tam, Manager - Public Affairs Communications

E: timothy@bec.org.hk | T: (+852) 2784-3912 | Fax: (+852) 2784-6699

Ms Jill Chow, Officer - Events & Communications

E: jill@bec.org.hk | T: (+852) 2784-3942 | Fax: (+852) 2784-6699

Business Environment Council Limited 商界環保協會有限公司 2/F, 77 Tat Chee Avenue, Kowloon Tong, Hong Kong